31/5/07

Και μην μιλάς σε αγνώστους

30/05/07 10:50 μμ. Βόλτα στην πλατεία Αριστοτέλους. Δύο παιδιά ηλικίας 16-18 μόλις έχουν τελειώσει (δεν γνωρίζω από τι, αλλά υποθέτω από καφέ ή ποτό ή βόλτα ή κάτι παρόμοιο) και ήρθε η ώρα του αποχωρισμού. Μετά το κλασικό φιλί στο μάγουλο, τους χωρίζει η Μητροπόλεως. «Να προσέχεις» φωνάζει ο ένας με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του. «θα τα πούμε αύριο» του απαντά ο άλλος και το πρόσωπό του λάμπει. Ο πρώτος συμπληρώνει χαμογελώντας «και μην μιλάς σε αγνώστους ». «καλά» του απαντά ο άλλος. Στο περιστατικό αυτό δεν εξετάζω ούτε τον χαρακτήρα των παιδιών, ούτε την μεταξύ τους σχέση, αλλά την ελευθερία που έχουν και εκφράζονται με σχετική άνεση. Και για να γίνω σαφής. Κάποιοι δεν θα τολμούσανε να φερθούνε σε καμία, μα καμία, μα κκααμμιίιαα περίπτωση με αυτόν τον τρόπο, πόσο μάλλον μπροστά σε κόσμο. Να πω την αλήθεια τα χάρηκα πολύ τα παιδιά. Εύχομαι να είναι καλά!

5 σχόλια:

Good As You είπε...

αχχχχ ειδες τα νεα παιδια..
η νεολαια........

Κώστας είπε...

Αχ, μπράβο τους!

relative_stranger είπε...

αν πολλά νέα παιδιά μιλάνε έτσι, τότε πάμε καλά.

Theoprovlitos είπε...

Εκπλησεσαι που στην εποχη που ποινικοποιειται το αγγιγμα υπαρχουν ατομα που φιλιουνται και αγκιζονται;
Ξερεις τι ειπαν σε φιλο μου που ηταν υπευθυνος παιδικης κατασκηνωσης στην Φινλανδια;

Δεν θα ακουμπησεις ποτε κανενα παιδι. Αν ειναι ως επιπληξη και με αυστηρο τονο μπορει να βρεις τον μπελα σου για κακοποιηση. Αν παλι τον αγγιξεις με καλο σκοπο μπορει να βρεις τον μπελα σου για σεξουαλικη παρενοχληση.

Τα καημενα τα παιδια στην Φινλανδια δεν τα αγγιζει κανεις. Μήπως για αυτο το χουν ριξει στο ελευθερο σεξ, στην ομοφυλοφιλια και στο αγριο ξυλο. Ψαχνουν την χαμενη επαφη με οποιονδηποτε τροπο;

Στις αραβικες χωρες παντως παλαιοτερα δεν ηταν ταμπου. Ακομα και εδω. Θυμαμαι πριν 25 χρονια καθομασταν παρεα αγορια-κοριτσια και σαν ενδειξη τρυφεροτητας μπορει να καθονταν και δυο αγορια αγκαλια. Θυμαμαι μια φορα στο ναυσταθμο που υπηρετουσα καναμε περιπατο με ενα κληρουχα και πιαστηκαμε καποια στιγμη αυθορμητα χερι χερι, χωρις να ειχε σχεση με ερωτισμο αυτο το πραγμα. Εκεινη η ανθρωπινη επαφη ηταν μια σωματικη εκφραση φιλιας με εναν ανθρωπο που ετρωγες σκατα μαζι σε ενα σαπιοκαραβο για 25 μηνες.

Τωρα που να τολμησεις;
Ειναι σαν τον καρπο της γνωσης του καλου και του κακου. Πριν, η ανθρωπινη επαφη δεν σημαινε και τιποτα το εφαμαρτο. Τωρα καποιοι προσπαθουν να σου βαλουν την ιδεα οτι εισαι οπωσδηποτε πουστης μονο και μονο για να σε κανουνε.

Σμέμνιος Ναΐτης είπε...

Ούτε τώρα είναι ταμπού. Δίκαιο έχεις για τις αραβικές χώρες. Και εγώ έχω αρκετούς φίλους μουσουλμάνους που απλώνουν χέρι όπου βρουν πρόσφορο έδαφος. Δεν νομίζω να το κάνουν όλοι “πονηρά”, μάλλον οι περισσότεροι το κάνουν μην έχοντας κάτι κατά το δικό σου μυαλό πονηρό. Νομίζω είναι στο πολιτιστικό τους υπόβαθρο αυτή η συνήθεια. Θέμα διαφορετικής κουλτούρας.
(χωρις να ειχε σχεση με ερωτισμο αυτο το πραγμα) Κατά την γνώμη μου κάθε φιλική σχέση έχει στοιχεία ερωτικά όπως και κάθε ερωτική στοιχεία φιλικής σχέσης. Οπότε σε αυτό διαφωνώ.

Όσο για τα επόμενα, καλά στα θεολογικά δεν παίζεσαι. (ειρωνικό)