26/7/07

Νυχτερινές αναγνώσεις

Καιρό πριν ένας φίλος μου σύστησε έναν εξαίσιο άνθρωπο. Από τότε άρχισα να διαβάζω τα βιβλία του και να μου δημιουργούνται απορίες. ποτέ δεν βρήκα το θάρρος να πάω και να του τις εκθέσω. Δυστυχώς τώρα είναι πολύ αργά. Εύχομαι ως μνημόσυνο να βρεθούνε και άλλοι συνεχιστές στους δρόμους της σκέψης της φιλοσοφίας που αυτός άνοιξε.

Διαβάζοντας ένα βιβλίο αυτού του πολύ σεβαστού μου προσώπου, με εντυπωσίασε ένα κομμάτι και σκέφτηκα να το μοιραστώ με εσάς κάνοντας σχόλια μέσα στις παρενθέσεις.

Όλοι οι ολοκληρωτικοί χαρακτήρες και όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, κάθε χρώματος (όχι μόνο πολιτικού), επιβάλλουν την ηθική καθαρότητα 1(οι κομουνιστές της Μόσχας δεν ήθελαν ούτε να ακούνε για ομοφυλοφιλία) 2(περιορίζουν συνήθως τον όρο ηθική, έτσι τους βολεύει, στα στενά όρια του sex με την στενή ένια του όρου sex), ή την λεγόμενη κάθαρση με ακριβά τιμήματα˙(αυτή η αυστηρότητα έχει πολλές φορές ως συνέπεια την καταβολή του προσωπικού τους πρώτα τιμήματος, που συνήθως πληρώνετε με αφανή αλλά οδυνηρό τρόπο βλέπε πρόσωπα με υψηλό κοινωνικό status) καθιερώνουν την εξουσιαστική ηθική (η εξουσία τους προσφέρει μεγάλες δόσεις ηδονής), την δικαιική (νομική) σχέση και ουκ ολίγες φορές απάνθρωπες τιμωρίες (θανατική ποινή βλέπε Καρατζαφέρη στο ζήτημα της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών(βλέπε με τι τρόπους προσπαθούνε να πατάξουνε την ομοφυλοφιλία σε ανατολικές χώρες)) για το καλό της κοινωνίας και της ανθρωπότητας!

Δεν νομίζω βέβαια πως ο φίλος μου θα συμφωνούσε με τον δικό μου σχολιασμό αλλά εγώ έτσι εκλαμβάνω το κείμενο. Είναι δικαίωμά μου, και σε όποιον αρέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: