21/4/08

Υγιείς έκφανση του ανατρεπτικού χριστιανικού μηνύματος.

01/2008

Έπραξαν απλός το αυτονόητο, είδαν τους συνανθρώπους τους σαν παιδιά του ίδιου θεού και θεώρησαν την σιωπή συνενοχή. Κατάγγειλαν τον εργασιακό μεσαίωνα και με ανοιχτή επιστολή κατηγορούν τους συμπολίτες τους και την πολιτεία για την άγρια εκμετάλλευση λαθρομεταναστών και την υποκρισία τους. Ο λόγος για 7 Ιερείς από 7 χωριά του νομού Άρτας (Γραμενίτσας, Ελεούσας, Καλαμιάς, Κωστακιών, Ρώκκα, Χανοπούλου, Χαλκιάδων) που με αφορμή χριστουγεννιάτικη πυρκαγιά (σε πτηνοτροφείο το οποίο χρησιμοποιούσαν 120 περίπου Ρουμάνοι για να ζουν και η οποία ευτυχώς απετράπη) επανέφεραν τα θεολογικά τους αισθητήρια σε πιο ευαίσθητες κοινωνικά συχνότητες. Ευτυχώς που και κάποιοι πράττουν απλός το αυτονόητο για να μας δείχνουν πως έστω και σπερματικά υπάρχουν υγιείς εκφάνσεις του χριστιανικού μηνύματος.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100043_10/01/2008_254940

5 σχόλια:

Κώστας είπε...

Είναι μειοψηφία όμως, εγώ έτσι πιστεύω.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που εξοργίζει, είναι ότι το αυτονόητο το οικειοποιούνται κάποιοι, χρωματίζοντας το είτε χριστιανικά είτε ισλαμικά, κομουνιστικά κλπ.
Το αυτονόητο για κάθε ανθρώπινη αξία και ανάγκη, είναι απλός αυτονόητο

Σμέμνιος Ναΐτης είπε...

~Κώστας
και εγώ αυτό πιστεύω πως είναι μειοψηφία.

~Ανώνυμος
Δεν νομίζω πως οι συγκεκριμένοι ήθελαν να οικειοποιηθούν την ανθρωπιά. Το θέμα είναι ότι το αυτονόητο στην πράξη είναι δυσεύρετο και σπάνιο. Και αυτό ήθελα να πω σε αυτό το ποστ. Δεν νομίζω πως στην ουσία έχουν να χωρίσουν κάτι είτε ο Χριστιανισμός είτε το Ισλάμ είτε άλλες θρησκείες.

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα δεν έχουνε να χωρίσουνε και πολλά πράγματα παρά μονάχα ως ποιμένες, τους πρόβατοποιημένους ανθρώπους- τους πρόβατα
Σε αυτούς οφείλουμε την δημιουργία τις κάθε στρούγκας γίνανε Ελλάδα Βουλγαρία Γερμανία Τουρκία κλπ
Κι όπου στρούγκα και ποιμένας…

mahler76 είπε...

Η μειοψηφία αυτή επιβεβαιώνει δυστυχώς τον κανόνα είωαι όμως τόσο παρήγορο που υπάρχει.