11/9/08

Αμαρτίες που πληρώνονται ακριβά.

Είναι πολύ σκληρό να καταλαβαίνεις πως από την απερισκεψία σου και την έλλειψη διάκρισης που διακατέχεσαι έγινες πρόξενος θλίψης και στενοχώριας. Είναι πολύ οδυνηρό να αγαπάς κάποιον άνθρωπο αλλά να είναι καλύτερα γι αυτόν να μην τον βλέπεις γιατί δεν χειρίστηκες καλά τις περιστάσεις. Είναι τραγικό να σου λέει πως δεν μπορεί να μείνει στον ίδιο τόπο με σένα γιατί πολύ απλά όλα του θυμίσουν εσένα. Και το χειρότερο να μην ξέρεις αν, τι και πως να του απαντήσεις.


Boulevard of Broken Dreams - Marianne Faithfull

7 σχόλια:

kyzikos είπε...

ρε συ τι ωραίο κομμάτι είναι αυτό και τι φωνή.Kurt Weill είναι?
Τώρα για τα άλλα τι να σου πω,θα πρέπει ν'αγαπάς πολύ αυτό το άτομο,αλλά ρε γαμώτο ξέρουμε από την αρχή πως θα πρέπει να χειριζόμαστε τα θέματα κάθε φορά?δεν υπάρχει άφεση στα λάθη μας για να να συνεχίζουμε να ζούμε με τον άνθρωπο μας?

Σμέμνιος Ναΐτης είπε...

Η αλήθεια είναι πως τον θεωρώ ακόμα πολύ καλό φίλο μου. Αλλά με την συμπεριφορά μου τον έκανα να ελπίζει για περισσότερα πράγματα. Και όταν σε μια φιλική σχέση το ερωτικό στοιχείο από επικουρικό γίνετε βασικό τότε η σχέση δεν μπορεί να πορευθεί πλέον ως φιλική. Από εκεί και πέρα αυτός απαιτούσε μοναδικότητες και φερόταν πολύ αλλοπρόσαλλα για την δική μου οπτική. Το πρόβλημα ήταν πλέον διαυγές. Εγώ του ξεκαθάρισα την θέση μου και το τι καταλάβαινα από την συμπεριφορά του. Αυτός τότε δεν παραδέχτηκε τίποτα. Η όλη κατάσταση με έκανε να καταλάβω πως δεν είχα άδικο στην κρίση μου. Και κατά έναν πολύ περίεργο τρόπο ξεκόψαμε τελείως. Από την άλλη υποψιάζομαι πως ο ίδιος έχει ενοχές γι αυτό που νιώθει και αυτό κάνει πιο δύσκολα τα πράγματα. Ώσπου μία από αυτές τις μέρες μου στέλνει μήνυμα και μου λέει πως δεν μπορεί να μείνει στον ίδιο τόπο με μένα γιατί πολύ απλά όλα τον κάνουν να με θυμάται. Και εγώ μένω τρία καρό.

kyzikos είπε...

πως να μη μείνεις τρία καρό έτσι όπως τα κανες?:))τέλος πάντων αστειεύομαι.αυτό το "..με τη συμπεριφορά μου τον έκανα να ελπίζει για περισσότερα πράγματα" μου λέει πολλά.
α)η συμπεριφορά σου ήταν ανάλογη της όποιας ερωτικής ή μη διάθεσης από μέρους σου γιαυτόν?ή ήταν περισσότερο εκφραστική θα λέγαμε και ο άλλος έλαβε βαρύτερο μύνημα από την πραγματικότητα?
β)μήπως η συμπεριφορά σου μπορεί να καταστεί παρεξηγήσιμη, γιατί πολύ απλά έχει μία αθωότητα και τίποτα παραπάνω?ή πάλι αντίθετα προσπαθείς να αποδείξεις κάτι μ'αυτήν ασυνείδητα?
γ)μπορεί από μέρους του να υπήρχε η προδιάθεση και ζητούσε μία αφορμή για να κολλήσει μαζί σου.
τώρα περί επικουρικού και βασικού ερωτικού στοιχείου σε μία φιλική σχέση τι να σου πω. ξέρω φίλους που ζητούν αποκλειστικότητες χωρίς να θεωρούνται εραστές και όταν κάποιος από τους δυό τα φτιάξει με καμιά γκόμενα και χάνεται ο άλλος παραπονιέται.βέβαια δεν είναι ίδια η περίπτωση αλλά καταλαβαίνεις τις αναλογίες.μήπως στο ερωτικό στοιχείο εννοείς περισσότερο το σεξουαλικό?
ο ίδιος δε μπορώ να καταλάβω έχει ενοχές για τη φύση αυτής της σχέσης ή για τον τρόπο που σου φέρθηκε?
ο χρόνος θα δείξει και ελπίζω να γιατρέψει τις καταστάσεις
(νιώθω λίγο σαν το Θάνο Ασκητή αλλά η περίπτωση σου ήταν ενδιαφέρουσα)

Σμέμνιος Ναΐτης είπε...

Η αλήθεια είναι πως είμαι εκτός από ενδιαφέρουσα και περίπτωση. Περιπτωσάρα μην σε πω. Η αλήθεια είναι πως όταν κάποιος είναι ερωτευμένος δεν έχει την διάκριση και την καθαρότητα στο βλέμμα για να δει τα πράγματα. Και εύκολα ερμηνεύει οτιδήποτε με τον τρόπο που τον συμφέρει. Από την άλλη εγώ γενικά είμαι χύμα στις φιλικές μου σχέσεις και κάνω πράγματα παρεξηγήσιμα.
Πάντως είναι μεγάλη γαϊδουριά όταν πιάνεις ταίρι να ρίχνεις φτύσιμο στους φίλους. Η δυσαρέσκεια δεν δηλώνει σε αυτήν την περίπτωση αποκλειστικότητα.
Δεν ξέρω τι εννοείς σεξουαλικό, αλλά μου φαίνετε πολύ άσχημη λέξη στα αφτιά μου. Με την λέξη ερωτικό δηλώνω τις ψυχοσωματικές αντιδράσεις του καθενός που σχετίζονται με την φλόγα και το πάθος που κάποιος έχει για κάποιον άλλο. Ενοχές για την φύση του έχει το παιδί.
Τα ήθελα και τα έπαθα.

kyzikos είπε...

σαράντα μέρες νηστεία λοιπόν :))

mahler76 είπε...

τώρα εδώ δεν μπορώ να σχολιάσω πραγματικά. Είναι νομίζω μια κατάσταση που κανείς δεν θα ήθελε να ζήσει. όσο για το τραγούδι υπέροχο. καλό σου βράδυ.

Σμέμνιος Ναΐτης είπε...

Το τραγούδι είναι της MARIANNE FAITHFULL από τον δίσκο ¨20th Century Blues¨.