10/9/08

Επειδή δεν βλέπω πολύ τηλεόραση.

Έχει προβληθεί ξανά παρόμοια διαφήμιση στην Ελλάδα;


19 σχόλια:

mahler76 είπε...

Δεν την έχω δεί. Τέλεια!!!

kyzikos είπε...

υπάρχει τέτοια διαφήμιση?πολύ καλή

7Demons είπε...

Τι είναι η Τηλεόραση???



υγ.ΟΚ! Άπαιχτη η διαφήμιση-αν και σε πιο βαθειές αναγνώσεις,βγάζει ένα κοινωνικό ρατσισμό και χάλι...

Ανώνυμος είπε...

kai ante, s'ayti tin periptosi, agorazeis to proion tou diafimistikou spot kai iremei kai o dad kai o gios

an o dad sou perimenei apo sena to ligotero na fereis tin olympiada ksana stin ellada kai na kaneis tin teleti enarksi, tote ti kaneis? :))

g for george είπε...

Δεν νομίζω πως έχει ξαναγίνει τέτοια διαφήμιση στην χώρα μας. Μου έκανε κι εμένα μεγάλη εντύπωση, μιας και την είδα σε prime time ώρα.

Δεν ξέρω πώς μου φάνηκε, μην σου πω ψέμματα. Δεν έχω καταλήξει ακόμα.

Σμέμνιος Ναΐτης είπε...

Ας δω το ποτήρι μισογεμάτο. Αν δεν κάνω λάθος είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοια διαφήμιση στην ελληνική τηλεόραση. Εγώ το βλέπω ως ένα από τα αργά και σταθερά βήματα που γίνονται στην ελλάδα. Φαντάζομαι πως πριν από κάποια χρόνια κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο. Μην ξεχνάμε πως αυτή η διαφήμιση μπαίνει σε πάρα πολλά ελληνικά σπίτια. Και υπενθυμίζει σε πολλούς ότι τα πράγματα μπορεί να είναι και διαφορετικά. Σε γονείς που φοβούνται κάτι για το παιδί τους και σε παιδιά που φοβούνται κάτι για τον εαυτό τους.

celsius33 είπε...

ναι συμφωνώ και γω ότι πολλές φορές οι διαφημιστές χρησιμοποιώντας του τώρα, ξεκολλάνε λίγο τις σκουριασμένες αρθρώσεις της τέχνης τους, και της αθεράπευτα πληκτικής ελληνικής ΤιΒι.

Ανώνυμος είπε...

Αν πρόσεξες, την ώρα που ο γιος της διαφήμισης λέει το πρόβλημά του, εκείνη ακριβώς τη στιγμή ο πατέρας αναφωνεί: "τέλειο! να μια καλή είδηση!".
Έτσι στον ακροατή υποβάλλεται έντεχνα η σκέψη ότι το παρά φύσει και αυτό που παρεκκλίνει είναι το ορθό και το νορμάλ.
Ένα ακόμη διαφημιστικό χτύπημα της ανθρώπινης συνείδησης...
Και φυσικά, όσο περισσότερο ακούει κανείς τη συγκεκριμένη διαφήμιση τόσο περισσότερο "πείθεται" για το ...διαφορετικό.
Τώρα θα τους μάθουμε...

Σμέμνιος Ναΐτης είπε...

Το παρά φύση δεν είναι το να αγαπάς έναν άλλον άνθρωπο αλλά να μην μπορείς να τον δεχτείς χορός προϋποθέσεις και να τον βάζεις με το ζόρι στα καλούπια που εσύ καταλαβαίνεις. Αυτό πραγματικά είναι απάνθρωπο και κάθε τι το απάνθρωπο είναι εκ των πραγμάτων έξω από την ανθρώπινη φύση. Για να εξηγούμαστε ανώνυμε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν με κατάλαβες. Μιλώ για την πλύση εγκεφάλου που σου/μας κάνουν, ώστε οι επίκτητες ανωμαλίες να περισσέψουν αντί να λιγοστέψουν.
Δεν εννοώ το ένα τοις εκατό που είναι από τη φύση του "αλλού" και φυσικά δεν μπορεί κανείς να το γιατρέψει, παρά μόνο να το αγαπήσει όπως λες.
Αυτά δεν τα λέω εγώ, έρευνες ειδικών τα λένε, κατάλαβες τώρα τί θέλω να σου πω;

Σμέμνιος Ναΐτης είπε...

Ανωμαλία είναι το να μην δέχεσαι τον άλλον όπως αυτός είναι. Και ευχαριστώ για την αφορμή που μου δίνεις με την λέξη γιατρειά για να πω σε αυτούς που κόπτονται για την ορθοδοξία πως αυτά περί γιατρειάς η αλλαγής του σεξουαλικού προσανατολισμού να ξέρουν πως έχουν την απαρχή τους σε διάφορες ακραίες προτεσταντικές ομάδες. Αν ίσχυε η πλύση εγκεφάλου στον σεξουαλικό προσανατολισμό τότε δεν θα υπήρχαν καθόλου ομοφυλόφιλοι γιατί πολύ απλά όλα μα όλα τα πρότυπα που έχει το κάθε παιδί εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι πρότυπα που σε στρέφουν στο να γίνεις ετεροφυλόφιλος και όχι ομοφυλόφιλος. Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα τι ακριβός θέλεις να μου πεις.

Ανώνυμος είπε...

"Αν ίσχυε η πλύση εγκεφάλου στον σεξουαλικό προσανατολισμό τότε δεν θα υπήρχαν καθόλου ομοφυλόφιλοι γιατί πολύ απλά όλα μα όλα τα πρότυπα που έχει το κάθε παιδί εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι πρότυπα που σε στρέφουν στο να γίνεις ετεροφυλόφιλος και όχι ομοφυλόφιλος. Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα τι ακριβός θέλεις να μου πεις."

...πόσο χρόνων είσαι;

Σμέμνιος Ναΐτης είπε...

Η ηλικία δεν αποτελεί επιχείρημα. Η βλακεία και η εξυπνάδα ηλικία δεν κοιτά. Συνεπώς και η αντίληψη των πραγμάτων που ο καθένας έχει.

Ανώνυμος είπε...

Φοιτητής δεν είσαι; Πάνε διάβασε σε παρακαλώ για την δύναμη της πλύσης εγκεφάλου στον εγκέφαλο και μετά "βγες" και μίλα για διαφημίσεις και αδερφές του ελέους.

Σμέμνιος Ναΐτης είπε...

Αν εσένα ο σεξουαλικός προσανατολισμός άλλαξε από πλύση εγκεφάλου θα πρέπει να το ψάξεις. Αν έχεις να προσθέσεις κάποιο επιχείρημα σοβαρό να το προσθέσεις ευπρόσδεκτος θα είσαι. Αλλά χαρακτηρισμούς του τύπου ¨αδερφές του ελέους¨ δεν είναι καθόλου ευπρόσδεκτες. Τις ¨αδερφές του ελέους¨ να μην τις πιάνεις στο στόμα σου μαλάκα σκατοστρέιτ.

Ανώνυμος είπε...

"μαλάκα σκατοστρέητ";;;

ΚΟΡΙΤΣΙ ΕΙΜΑΙ!!!!!!!!

suncitizen είπε...

Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι κανένας str8 γονιός δε θέλει να δει το παιδί του gay και ούτε του δίδαξε κάτι τέτοιο ποτέ, αλλά αντιθέτως μετά βδελυγμίας καταδίκαζε τα gay πρότυπα. Παρόλα αυτά, από τους str8 γονείς μια χαρά gay παιδάκια βγαίνουν από παλιά. Μάλιστα, πολλές φορές, όσο πιο σκληρή και συντηριτική είναι η οικογένεια, τόσο πιο εύκολα γεννά gay!
Εκείνο, όμως, που δε μου αρέσει στη διαφήμιση αυτή είναι ότι ο πατέρας θεωρεί πιό σημαντική την προσφορά μιας εταιρίας, από ένα τόσο σοβαρό ζήτημα στη ζωή του παιδιού του!!! Αυτή, δυστυχώς, είναι μία τραγική πραγματικότητα της σύγχρονης καταναλωτικής κοινωνίας. Ο εκμηδενισμός του ανθρώπου. Ασχολούμαστε ΜΟΝΟ με τα λεφτά, τις καταθέσεις, τις καριέρες, τις επενδύσεις, αλλά όχι με τον άνθρωπο. Όχι με εμάς τους ίδιους. Αν και όλα αυτά θα έπρεπε να μας διακονούν, φτάσαμε να είμαστε δούλοι τους... Τραγικό!

βλαχακι (το) είπε...

...για "ΚΟΡΙΤΣΙ!" δεν ξέρω,
για βλαμμένο, σίγουρα.

(και αυτό επειδή δεν αρέσκομαι στην έκφραση "μαλακισμένη σκατοστρέητ")

Σμέμνιος Ναΐτης είπε...

Χα χα χα χα χα χα χα χα χα!!!!
Ολίγον ρατσιστικό το "μαλακισμένη σκατοστρέητ" αλλά όχι λιγότερο από το ύφος του ¨αδερφές του ελέους¨.

Μαζί σου!!