23/11/08

Θυμάσαι τότε που σε φίλησα στο στόμα;

49o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


Μάνος Χατζιδάκις - Είδωλο Στον Καθρέφτη
Manos Hadjidakis - Reflection In The Mirror
του Δημήτρη Βερνίκου.


Ένα ντοκιμαντέρ που αφορά στην ζωή του αγαπημένου Μάνου. Είναι η πρώτη φορά που ακούω δημοσίως για την ομοφυλοφιλία του. Ίσως αυτή η πτυχή της ζωής του εξηγεί ως ένα σημείο την αντίληψή του για την δημοσιότητα. Είναι λογικό αν είσαι ομοφυλόφιλος και συνάμα δεν έχεις την διάθεση να αποδείξεις το αντίθετο να μην επιθυμείς να εκτίθεσαι, να μην θέλεις να ασχολούνται μαζί σου.


Υ.Γ. Με αυτό το φεστιβάλ η Θεσσαλονίκη έχει βουλιάξει στους γκέι. Αν δεν το έγραφα θα έσκαγα.

8 σχόλια:

mahler76 είπε...

μα καλά εδώ είχε πριν λίγου μήνες και φεστιβάλ gay κινηματογράφου, τότε δεν είχε περισσότερους? Άντε ποιος στη χάρη σας.

Κώστας είπε...

Οι κρυφές δεν πάνε στο άλλο μάλερ :P

mahler76 είπε...

αυτό δεν το σκέφτηκα....

suncitizen είπε...

Ο Χατζηδάκης δείχνει μια καλή εικόνα των gay. Αλίμονο από κάποιους άλλους διάσημους γκέι, που εμφανίζονται και μας εκθέτουν...

ds είπε...

Ο Χατζιδάκις ούτε το φώναζε ούτε το έκρυβε. Ο σεξουαλικός του προσανατολισμός δεν αποτελούσε την κύρια ταυτότητα.

Αντιθέτως, όπως λέει και ο Suncitizen υπάρχουν gay που έχουν ως σκοπό τους να προκαλούν και να πέφτουν θύματα χλευασμού (βλ. την αντιμετώπισή τους από τα media, π.χ. Αλ Τσαντίρι, BellasTV, κτλ). Τώρα θα μου πείτε ευθύνονται οι ίδιοι για την διακωμώδησή τους; Όταν λένε βλακείες και προκαλούν, τότε ναι!

Τομ Σόγιερ είπε...

Και καλά κάνουν και προκαλούν. Σε μια χώρα, που από τους υπουργούς της μέχρι τον τελευταίο κυνικό δικηγόρο, προκαλεί, γιατί να μην το κάνουν και οι γκέι?
Αν και δε νομίζω ότι προκαλεί κανένας... τέσπα....

Owain Glyndwr είπε...

Περισσότερο ως αντίδραση στην καταπίεση εκλαμβάνω το σχόλιο σου Τομ παρά ως κάτι άλλο,πιστεύω ότι έτσι θέλεις να τονίσεις ότι πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία,αν κάνω λάθος διόρθωσέ με.Αλλά επειδή κάνει κάποιος μια μαλακία πρέπει να την κάνεις και εσύ;Προκαλούν Τομ και προκαλούν πολύ και ηλίθια,το γκαραγκιοζιλίκη τους στιγματίζει την σεξουαλικότητά τους και μας παίρνει όλους η μπόρα!
Για μένα η σεξουαλικότητα δεν είναι τίποτα παραπάνω από τον τρόπο που ερωτεύεσαι και που γουστάρεις να το κάνεις.Ούτε σε gayism πιστεύω ούτε σε straightism!Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο!Ούτε κοινότητα ξεχωριστή ήμαστε ούτε τίποτε άλλο.Ούτε ξεχωρίζουμε,θετικά ή αρνητικά.Όλοι είμαστε άνθρωποι και αυτό μας ξεφεύγει πολλές φορές φορές και ακόμα και εμείς κάνουμε διακρίσεις σε βάρος των άλλων αλλά και πολλών κατηγοριών ομοφυλοφίλων ή όλων των αμφιφυλόφιλων.Πολλές φορές μόνοι φτιάχνουμε τα γκέτο,μόνοι μας μπαίνουμε μέσα(σκέψου ότι και ιστορικά οι Εβραίοι το πρώτο και μεγαλύτερο γκέτο αυτό της Βενετίας μόνοι τους το έφτιαξαν,μόνοι τους μπήκαν)!Και το θέμα δεν είναι πως θα φτιάξουμε το τέλειο γκέτο,το απόρθειτο,αλλά πως η κοινωνία θα φτάσει σε εποχή που να μπορείς ελεύθερα να φιλάς το αγόρι σου στον δρόμο!Για μένα το να είσαι ομοφυλόφιλος ή ετεροφυλόφιλος δεν έχει διαφορά από το αν προτιμάς ντομάτες ή αγγούρια στην σαλάτα!Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι ξεχωριστό κοινωνικό στρώμα ή κάστα ή οποιασδήποτε μορφής ομάδα,γιατί τότε έχουμε διάκριση.Αντίθετα μέσα στις κατηγορίες που ανέφερες υπάρχουν και ομο.Αυτό το 10%(που μαζί με τους οποιαδήποτε κατηγορίας αμφί φτάνει σε τεράστιο ύψος)είναι μέσα στις διάφορες ομάδες,δεν αποτελεί ομάδα από μόνο του.Αυτό είναι η πραγματική ελευθερία!
Και τι καταφέρνουν αυτοί με αυτά τα γκαραγκιοζιλίκια;πρακτικά τίποτα!το αντίθετο μάλιστα!Μόνο ο άθλιος Βαλλιανάτος κατάφερε να εκμεταλλευτεί οικονομικά (βλέπε φεστιβάλ, λεφτά από τον Σόρος μέσω του διαβόητου Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι) και πολιτικά.Δυστυχώς ο ανθρωπίσκος αυτός παίζει και με τα εθνικά θέματα και έχει επικίνδυνο και σκοτεινό ρόλο!Μην πέσει μόνο στα χέρια μου!
Και στο θέμα της ελευθερίας των ομοφυλοφίλων τι κατάφερε;το αντίθετο!οι πάντες να σιχαίνονται περισσότερο τους γκέυ.
Απλά και πρακτικά αν ένας ο μέσος πατέρας μάθει ότι για τον γυιο του το πρώτο πράγμα που θα του έρθει στο μυαλό είναι αυτές οι καρικατούρες με την φάτσα του παιδιού του!Ε τότε δεν το γλιτώνει το εγκεφαλικό και αν το γλιτώσει το παιδί δεν γλιτώνει την εξορία μην πω και χειρότερα!Και μην το πάρεις ότι λέω να καταπιέζουν την σεξουαλικότητά τους αλλά απλά να είναι σοβαροί όπως πρέπει,όπως οι περισσότεροι!

Owain Glyndwr είπε...

Επειδή μπορεί να μην γίνομαι αντιληπτός εγώ θα πρότεινα να σε όλους τον "Έμπορο της Βενετίας" του Σαίξπηρ που αν παραλληλίσουμε Εβραίους με gay θα δούμε πολλές αλήθειες,σίγουρα το έργο αλλού αναφέρεται και σε άλλη εποχή γράφτηκε,αλλά μπορούμε να βγάλουμε πολλά χρήσιμα συμπεράσματα.
Έχει γυριστεί σε ταινία με τον Αλ Πατσίνο (θεϊκός) στον ομώνυμο ρόλο και τον Τζέρεμι Άιρονς στον ρόλο του Αντόνιο!Να την δείτε όπωσδήποτε!