23/10/08

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις.


Ειναι καλύτερα να μνημονεύουμε τη μέρα γέννησης παρα του θανάτου. (etalon)

Καληνύχτα γλυκέ μου Μάνο.

Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ.

Καληνύχτα.


Ο κόσμος αλλάξει μόνο στο μέτρο του πως εμείς τον βλέπουμε διαφορετικό.

4 σχόλια:

suncitizen είπε...

Λάθος!
Ο κόσμος αλλάζει συνεχώς!
"Τα πάντα ρει!" είπε ο μέγας φιλόσοφος Ηράκλειτος "και ουδέν μένει!"

Σμέμνιος Ναΐτης είπε...

Μεγάλο θέμα που άπτετε της κοσμολογίας. Νομίζω πως στο θέμα ισχύουν και οι 2 απαντήσεις ανάλογα με την οπτική που κάποιος το βλέπει. Από την μία μπορείς να πεις πως ο κόσμος δεν αλλάζει αφού πάντα ίδια είναι τα προβλήματα που έχει, να γίνει καλύτερος (Εξέλιξη), να αντιμετωπίσει τον εαυτό του, να αποδεχτεί την φθαρτή του φύση (Οντολογία), να αποκαταστήσει την σχέση του με τον συνάνθρωπο και την κτίση και άλλα παρόμοια. Από την άλλη η φύση των προβλημάτων αλλάζει μορφή και συνεπώς αυτό φέρει μία άλλη δυναμική στα πράγματα.

suncitizen είπε...

Κοίτα, δες το πρακτικά..
Π.χ. στην Αρχαιότητα υπήρχαν δούλοι χωρίς δικαιώματα, που ο Κύριός τους είχε κάθε δικαίωμα ακόμα και να τους σκοτώσει για την πλάκα του!
Οι νικητές στον πόλεμο ισοπέδωναν τα πάντα σκότωναν αδιάκριτα και πούλαγαν ως σκάβους τους επιζώντες.
Σήμερα, υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες που κατακτήθηκαν μέσα από αιματηρούς αγώνες. Ο δε πόλεμος είναι συνήθως σύντομος και εστιασμένος και με το δυνατό λιγότερα θύματα. Αν χρονίσει, συνήθως χάνεται
Παλιότερα, σε έπιανε ένας πονόδοντος και πέθαινες. Σήμερα, αυτό αποκλείεται, εκτος αν επιλέξει ο ασθενής να μην κάνει τίποτα.
Παλιότερα ένας άνθρωπος σχεδόν ποτέ ή και ποτέ δε θα έφευγε από το χωριό που γεννήθηκε. Σήμερα σε λίγες ώρες έχει κάνει το γύρο της γης.
Παλιότερα, ο άνθρωπος άκουγε μία και μόνη άποπψη. Την επίσημη προπαγάνδα. Τώρα μέσω νετ όπως βλέπεις λένε τα πάντα οι πάντες!
Με αυτά τα πρακτικά καταλαβαίνεις ότι ο κόσμος όχι μόνο έχει αλλάξει, αλλά αλλάζει συνεχώς και ταχύτατα. Γι αυτό, οφείλουμε να αγωνιζόμαστε ώστε να γίνει καλύτερος και να μη γυρίσει πίσω.
Άρα ο Ηράκλειτος είχε δίκιο.

g for george είπε...

Καλησπέρα. Πού είσαι;